Biuletyn Informacji Publicznej Zarządu Geodezji i Katastru Miejskiego GEOPOZ

2022-09-28, 22:20

Nabór na stanowisko ds. wsparcia informatycznego Systemu Informacji Przestrzennej

Zakres podstawowych czynności

1. Zapewnienie technologicznego wsparcia Systemu Informacji Przestrzennej
  2. Zapewnienie spójności funkcjonowania Systemu Informacji Przestrzennej
  3. Uczestniczenie w tworzeniu i realizacji koncepcji rozwoju Systemu Informacji Przestrzennej
  4. Koordynowanie rozwiązań problemów informatycznych związanych z funkcjonowaniem Systemu Informacji Przestrzennej
  5. Podejmowanie działań zapewniających informatyczną optymalizację funkcjonowania Systemu Informacji Przestrzennej
  6. Zapewnienie integralności Centralnej Bazy Danych Systemu Informacji Przestrzennej
  7. Opracowywanie i wdrażanie nowych rozwiązań technologicznych i nowych procedur
  8. Zapewnienie poprawności konwersji danych do nowych narzędzi Systemu Informacji Przestrzennej

Wymagania niezbędne

• brak skazania prawomocnym wyrokiem sądu za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe
  • nieposzlakowana opinia
  • pełna zdolność do czynności prawnych i korzystanie z pełni praw publicznych
  • trzyletni staż pracy
  • umiejętność analizy danych
  • umiejętność komunikacji językowej na dobrym poziomie
  • umiejętność organizowania, prowadzenia i koordynowania prac realizowanych zespołowo
  • umiejętność projektowania i wdrażania nowych rozwiązań
  • umiejętność zarządzania projektami
  • wiedza z zakresu własnej i pokrewnych specjalności
  • wykształcenie wyższe II stopnia, kierunek lub specjalizacja: geoinformatyka, informatyka, nauki przyrodnicze
  • znajomość systemów GIS
  • znajomość systemów integracji danych i usług

Wymagania dodatkowe

• co najmniej 2 lata pracy na stanowisku informatyka
  • kursy, szkolenia z zakresu zarządzania projektami informatycznymi lub/i zarządzania bazami danych i mechanizmami wymiany danych
  • praca z bazami danych i portalami internetowymi
  • studia podyplomowe z zakresu systemów baz danych
  • wdrażanie nowych technologii

Warunki pracy

• oświetlenie stanowiska pracy jest naturalne i sztuczne
  • podczas pracy wykorzystuje się komputer z monitorem LCD
  • praca z przewagą wysiłku umysłowego
  • stanowisko pracy mieści się w wielokondygnacyjnym budynku wyposażonym w windy (windy są przystosowane dla osób niepełnosprawnych)

Wymagane dokumenty oraz oświadczenia

(podstawa prawna żądania danych: art. 221 par. 1, 2, 4 i 5 Kodeksu pracy oraz ustawa o pracownikach samorządowych):
  • imię (imiona) i nazwisko, datę urodzenia, dane kontaktowe, wykształcenie, kwalifikacje zawodowe, przebieg dotychczasowego zatrudnienia dot. wykonywania pracy określonego rodzaju lub na określonym stanowisku
  • list motywacyjny („Co motywuje Pana/ią do podjęcia pracy na oferowanym stanowisku?”)
  • kopie/skany świadectw pracy lub innych dokumentów potwierdzających doświadczenie zawodowe, wykształcenie i kwalifikacje – uwaga: dopuszcza się przedstawienie tych dokumentów podczas rozmowy kwalifikacyjnej
  • kopię/skan dokumentu potwierdzającego niepełnosprawność – w przypadku, gdy wskaźnik zatrudnienia jest niższy niż 6%, a kandydat zamierza skorzystać z pierwszeństwa zatrudnienia (patrz informacje dodatkowe)
  • oświadczenia o treści:

„Oświadczam, że:
    • posiadam pełną zdolność do czynności prawnych i korzystam z pełni praw publicznych
    • nie byłem/am skazany/a prawomocnym wyrokiem sądu za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe
    • cieszę się nieposzlakowaną opinią
    • posiadam obywatelstwo polskie” – (oświadczenie to jest wymagane tylko wówczas, gdy zostało zawarte w wymaganiach niezbędnych)
  • podanie przez kandydata szerszego zakresu danych niż wyżej wymienione wymaga zamieszczenia klauzuli – zgody na przetwarzanie danych osobowych o treści:

„Na podstawie art. 7 ust. 1 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Zarząd Geodezji i Katastru Miejskiego GEOPOZ moich danych osobowych, w celu przeprowadzenia procedury rekrutacji na wolne stanowisko pracy. Niniejsza zgoda została wyrażona dobrowolnie zgodnie z art. 4 pkt 11 RODO”
  • jeżeli w wymaganiach niezbędnych nie ma wymogu posiadania obywatelstwa polskiego, to osoba, która go nie posiada, musi dołączyć dokument potwierdzający znajomość języka polskiego oraz oświadczenie:

„Oświadczam, że posiadam:
    • obywatelstwo innego niż Polska państwa członkowskiego Unii Europejskiej lub innego państwa, którego obywatelom, na podstawie umów międzynarodowych lub przepisów prawa wspólnotowego, przysługuje prawo do podjęcia zatrudnienia na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej
    • znajomość języka polskiego, potwierdzoną dokumentem określonym w przepisach o służbie cywilnej.”

Składanie aplikacji

• zachęcamy do skorzystania z wniosku on-line poprzez stronę internetową Zarządu https://geopoz.poznan.pl (zakładka Oferty pracy – Oferty pracy bieżące), link przy konkretnej ofercie pracy
  • Elektroniczna Skrzynka Podawcza - mail: geopoz@geopoz.poznan.pl - przy wykorzystaniu bezpiecznego podpisu elektronicznego
  • tradycyjna poczta
  • siedziba Zarządu, Sala Obsługi Klienta (I piętro).

Uwaga:

• skorzystanie z elektronicznego formularza aplikacyjnego wymaga od kandydata podania adresu mailowego, który jest niezbędny do obsługi procesu rekrutacji. Jeżeli nie wyraża Pan/i na to zgody, prosimy o dostarczenie dokumentów aplikacyjnych w postaci papierowej
  • dokumenty przesłane tradycyjną pocztą lub składane w Sali Obsługi Klienta winny zawierać numer referencyjny ogłoszenia
  • decyduje dzień wpływu (dostarczenia) aplikacji do naszej jednostki

Informacje dodatkowe

• rozpatrywane będę tylko aplikacje:
    • kompletne (patrz - "Wymagane dokumenty oraz oświadczenia")
    • spełniające wymagania niezbędne
  • zastrzegamy sobie prawo do odpowiedzi tylko na wybrane oferty
  • informacja o wyniku naboru umieszczona zostanie na stronie Biuletynu Informacji Publicznej Zarządu oraz na tablicy ogłoszeń w Sali Obsługi Klienta Zarządu Geodezji i Katastru Miejskiego GEOPOZ w Poznaniu, ul. Gronowa 20
  • wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w naszej jednostce, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych, w miesiącu poprzedzającym datę publikacji ogłoszenia jest niższy niż 6%, zatem pierwszeństwo w zatrudnieniu przysługuje osobie niepełnosprawnej, o ile znajdzie się w gronie pięciu najlepszych kandydatów.

Przetwarzanie danych osobowych

Szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych znajdują się na naszej stronie internetowej w zakładce Ochrona danych osobowych.

Wyniki naboru